Geboortekaarten

Om een geboortekaartje te maken kies je allereerst het thema of het ontwerp van het kaartje. Daarvoor maakt het natuurlijk verschil of het een jongetje of een meisje betreft, maar er zijn ook unisex kaartjes te vinden. Op het geboortekaartje is ruimte voor een tekst. Bijvoorbeeld voor een gedicht of een wens aan het kindje. Daarnaast is er plaats voor het vermelden van de geboortedatum, het gewicht en de lengte, de namen van je zoon of dochter, je adres en de tijden waarop je bezoek kunt en wilt ontvangen.

Een geboortekaartje wordt verstuurd bij een heel belangrijke en bijzondere gebeurtenis in je gezin. Daarom is het prettig dat je een geboortekaartje geheel naar je eigen wensen kunt ontwerpen en kunt invullen. Zo stel je jouw omgeving in stijl op de hoogte van de geboorte van je kind!

Zelf een kaart in elkaar knutselen

Wanneer je creatief bezig wilt zijn, dan kun je bij een (online) hobbywinkel al het materiaal vinden om zelf een kaart in elkaar te knutselen. Er zijn talloze sjablonen, afbeeldingen en plaatjes beschikbaar die je kunt gebruiken om de kaart een mooie uitstraling te geven. Kaarten die veel zelf worden gemaakt zijn de 3D kaarten. Maar ook borduurkaarten en Pergamano kaarten zijn nog steeds erg populair onder mensen die zelf kaarten maken.

Online kaarten maken

Vandaag de dag wordt het je heel gemakkelijk gemaakt om allerlei kaarten te maken. Online zijn er talloze mogelijkheden om een persoonlijke kaart te maken. Zo kun je er zelf een wens inschrijven, versieringen op de kaart aanbrengen, foto’s uploaden en de kaart ook direct versturen. Hallmark, Greetz en PostNL zijn 3 bedrijven waar je online kaarten kunt maken en versturen.