Kerstkaarten

Het versturen van kerstkaarten is iets wat veel mensen jaarlijks doen. Het is dan ook een eeuwenoude traditie. Voorheen gebeurde dat niet met het versturen van kerstkaarten, maar gebeurde dat door middel van houtsnijwerken. De eerste kerstkaart werd in 1943 gemaakt door John Callcott Horsley. Dit was een Engelse tekenaar. In 1875 begon de productie van kerstkaarten pas echt op gang te komen. Inmiddels worden er in Nederland jaarlijks miljoenen kerstkaarten verzonden.

Originele kerstkaarten maken en verzenden

Kerstkaarten zelf in elkaar knutselen en versturen is nog steeds de meest creatieve en originele manier. Er zijn talloze sjablonen te vinden via het internet die je kunt uitprinten bij het maken van je eigen kerstkaarten. Via de hobbywinkel bij jou in de buurt, of via de internet hobbywinkel kun je alles kopen wat je nodig hebt om zelf kerstkaarten te maken.

Kerstkaarten online samenstellen en versturen

Er zijn verschillende manieren om een kerstkaart persoonlijk te maken. Het versturen van gewone kerstkaarten is minder in trek en wordt vervangen door nieuwe methodes. Zo is het helemaal in om de vorm en inhoud van een kerstkaart online samen te stellen. De kerstkaart kan persoonlijk worden gemaakt door het uploaden van een foto. Bij diverse websites is het mogelijk de kerstkaarten ook direct te verzenden.

Kerstkaarten versturen via social media

Het is ook mogelijk om kerstkaarten te versturen via social media. Omdat de meeste mensen beschikken over een smartphone of Iphone, wordt het extra makkelijk gemaakt om online kerstkaarten te versturen. De online kerstkaarten kunnen gemakkelijk gedeeld worden via bijvoorbeeld Facebook. Het geld dat je bespaart door het niet kopen van kerstkaarten, kun je zo aan een goed doel schenken.