Trouwkaarten

Ga je over een tijdje trouwen? Dan weet je dat je trouwkaarten moet gaan versturen aan je gasten. Je moet deze ongeveer 8 weken van tevoren versturen aan de genodigden. De naam van het bruidspaar, de datum en de locatie zijn de belangrijkste gegevens die op een trouwkaart vermeld dienen te worden. Wanneer er een website in de maak is over je bruiloft, dan is het handig deze er ook op te vermelden.

Zelf trouwkaarten maken

Het maken van trouwkaarten is een dure bezigheid, daarom doe je er goed aan om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt er ook voor kiezen om de trouwkaarten geheel zelf te maken. Heb je al kleine kinderen? Dan kun je hen een belangrijke rol daarin laten mee spelen. Laat hen bijvoorbeeld het ontwerp van de trouwkaart maken.

De bedankkaarten

Een onderdeel van de trouwkaarten zijn ook de bedankkaarten van jullie als bruidspaar. Iedereen die jullie trouwfeest heeft bezocht, krijgt een bedankkaart mee. Dit kun je direct op het feest zelf doen, of later per post versturen. Het is belangrijk dat de bedankkaart voorzien is van een foto waarop jullie als bruidspaar te zien zijn. Daarmee geef je een persoonlijk tintje aan de bedankkaart.

Verras het bruidspaar met een mooie kaart

Als gast wil je het bruidspaar natuurlijk ook verrassen met een mooie kaart. Er is volop keuze in het vinden van een geschikte kaart. Trouwkaarten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een kaart met een grappig uiterlijk, maar een meer statige kaart kan ook prima. Maak de kaart persoonlijk door er een mooie wens op te vermelden en er een bijdrage bij te doen.